EUROPOS EKOLOGINIO ŽEMĖS ŪKIO DIENAI PAMINĖTI 

LIETUVOS EKOLOGINIŲ ŪKIŲ ASOCIACIJA KVIEČIA Į

RENGINĮ „ATVIRAS EKOLOGINIS ŪKIS“

Vieta: Genovaitės Sakalauskienės ekologinės gamybos ūkis, Žalgirių k., Ukmergės r..

Data: 2023 m. rugsėjo 23 d. (šeštadienis)

Laikas: 11:00 – 18:00

Renginys „Atviras ekologinis ūkis“ vykstantis Genovaitės Sakalauskienės ūkyje jau aštuntą kartą atvers vartus ir  pristatys ekologiškos produkcijos gamybos nuo lauko iki stalo gerąją patirtį, supažindins su ūkio produkcijos asortimentu ir realizacijos sistema, suteiks dalyviams naujausių technologinių žinių apie ekologiniame ūkyje taikomas agrotechnines priemones piktžolių, ligų, kenkėjų kontrolei, supažindins su ekologiškos produkcijos perdirbimu, paaiškins trumpųjų grandinių aspektus ir komunikaciją su vartotojais, viešinant ir parduodant ekologišką produkciją.

Ekologiškos ir biodinaminės produkcijos auginimui ir populiarinimui vyks šviečiamieji renginiai.  Profesionalūs virtuvės meistrai žada kartu su dalyviais pagaminti ir išragauti įvairius patiekalus kasdienai bei švenčių stalui iš to ką ūkis užaugino. Norinčius sužinoti ekologinio-bodinaminio ūkininkavimo subtilybių konsultuos asociacijų vienijančių ekologiškai ir biodinamiškai ūkininkaujančius atstovai. Ūkininkė Genovaitė Sakalauskienė pristatys ūkio įsikūrimo istoriją ir supažindins su ūkyje įgyvendintomis KPP ekologinio ūkininkavimo, bendradarbiavimo, investicijų į žemės ūkio valdas, agrarinės aplinkosaugos ir klimatas priemonėmis.

RENGINIO PROGRAMA

I. ŪKIO PRISTATYMAS

11:00- 11:30    Renginio “Atviras ūkis” atidarymas ir Genovaitės Sakalauskienės ūkio veiklų ir projektų pristatymas;

II. ŪKIO ŠVIEČIAMOJI PROGRAMA

11:30 – 12:15 Brandus žmogus ir ekologija. Rasa Čirienė, Lietuvos biodinaminės žemdirbystės ir perdirbimo asociacijos prezidentė;

12:15 –12:30  Ekologiškos – biodinamiškos produkcijos pristatymas ir degustacija;

12:45 -13:30    Ekologinės žemdirbystės sampratos evoliucija – nuo  οίκος iki CO2 „užrakinimo”. Valdas Kavaliauskas, Asociacijos “Viva Sol” valdybos narys, ūkio “Paskui saulę ir ožkas” savininkas;

13:30 -13:45    Ekologiškos produkcijos degustacija

UAB “Du medu” ekologiški tortai su ekologiška arbata ir kava;

13:45 -15:00    Ekologinio ūkio produkcijos perdirbimo technologinės pamokos su virtuvės šefe Elžbieta  Monkevič, kulinarijos eksperte, knygų apie maistą autore, maisto blogere ir jos vyru Arsenu.

15:00-16:00     Biodinaminio preparato gamyba (Tiems kam reikia, aktualu ir žiūrintiems į perspektyvą)

15:00-18:00     Lietuvos ūkininkų papročiai ir tradicijos – šokam, dainuojam, mezgam pažintis, edukuojamės. Marijus Čekavičius, Žemaitijos ekologinės gamybos ir tradicijų puoselėtojas

III. PRAKTINĖ DALIS

11:00 – 17:00 Savarankiški pasivaikščiojimai po ūkį: ekologiškas sodas, ekologiškas daržas, ekologinis perdirbimas, ūkio technika, agromiškininkystė.

11:00 – 17:00 Ekologiškos produkcijos turgelis – pilvams prikimšti ir lauktuvėms į namus parvežti. Prekiaus Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos nariai.

              Kviečiame atvykti ir turiningai praleisti šeštadienį su šeima, draugais, bendraminčiais.

DALYVAVIMAS NEMOKAMAS