Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos sprendimas įkurti žemės ūkio kooperatyvą „BioLEŪA“ pasiteisino su kaupu. Jau ketverius metus veikiantis kooperatyvas ne tik prekiauja asociacijos narių ūkiuose užaugintais ekologiškais produktais, bet dalyvauja trumpųjų grandinių programoje ir tiekia ekologiškus produktus ikimokyklinio ugdymo įstaigoms, gamina mėsos gaminius.

Dėka veiklių asociacijos narių „BioLEŪA“ kooperatyvas tampa vis svarbesniu ekologiškų maisto produktų rinkos dalyviu ir žinios apie ekologišką maistą skleidėju.

Balandžio 11 d. Žemės ūkio akademijoje jau antrą kartą vyko konferencija apie ekologiškų produktų sertifikavimą, tiekimą, trumpųjų tiekimo grandinių programą, ekologišką maistą visuomeniniame sektoriuje. Pastebimai išaugęs susidomėjimas ekologišku maistu rodo, kad vis labiau atsigrežiama į sveikesnės mytybos principus, norima ugdyti sąmoningą vartotoją jau nuo pirmųjų jo gyvenimo žingsnių.

Lietuvoje per 60 ikimokyklinio ugdymo įstaigų jau maitina vaikučius 100 proc. ar mažesne dalimi ekologiškais patieklais. Konferencijoje „Ekologiškas maistas – daugiau nei mada“ savo patirtį pristatė Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Žilvitis“ atstovės.

Renginio pabaigoje vyko ekologiškų produktų degustacija, kurią surengė Lietuvos ekologinių ūkių asociacijos narys, ūkininkas ir „Du Medu“ ekologiško maisto kavinės savininkas Vytautas Račickas.