Lietuvos ekologinių ūkių asociacija Lietuvos miestuose rengia asociacijos narių ūkiuose užaugintos produkcijos ir pagamintų maisto produktų degustacijas. Gegužę prasidėjusios degustacijas jau aplankė Gargždų, Ukmergės, Panevėžio, Kauno, jų sulauks ir kitų miestų gyventojai.

Degustacijose ragaujama ekologiško rapsų, saulėgrąžų, kanapių aliejų iš E. Jastramsko ir G. Žebelio ūkių, V. Račicko ūkyje užaugintų ir pagamintų ekologiškų kruopų, įvairiausių kepinių, T. Mockaus ūkyje pagamintų įvairių ekologiškų miltų. Kupiškyje ūkininkaujanti Kazlauskų šeima ekologiškų produktų ragautojus pradžiugino ekologiškos paukštienos gaminiais, ŽŪK BIO LEŪA siūlo jautienos gaminių, G. Sakalauskienės ūkyje pagamintos uogienos puikiai dera prie ekologiško maisto namų „Du medu” pagamintų desertų.

Degustacijų metu lankytojai supažindinami su ekologiniu ūkininkavimu, mokomi atpažinti ekologiškus produktus prekybos vietose.